Bel direct 0165-364 566 margaret@verbraak-uitvaart.nl

Over Margaret Verbraak Uitvaartverzorging

 

Op 1 oktober 2004 is Margaret Verbraak Uitvaartverzorging gestart met haar bedrijf. Er wordt vaak gevraagd naar het verhaal achter ‘het gezicht’ dus vertelt Margaret hier iets over.

“Het was een hele stap maar ik heb er nooit spijt van gehad. Ik heb er vooraf ook veel met Jos, mijn man, over gesproken want als hij er niet achter had gestaan was ik er nooit aan begonnen. In dit vak moet het thuisfront achter je staan, anders werkt het niet. Je moet niet steeds horen: “moet je nou alweer weg” of “ben je op tijd thuis”. Jos is mijn grote steun en toeverlaat, zonder hem ben ik nergens! Maar ook mijn beide zoons, Michael en Danny, hebben me altijd gesteund en dat is heel fijn.”

Het is hard werken, maar dat is niet erg. Je moet ook dag en nacht bereikbaar zijn. Uitstellen of even iets laten liggen kan in ons vak niet, je hebt tenslotte maar een paar dagen om alles tot in de puntjes te verzorgen. Ons vak is het mooiste wat er bestaat, althans, dat vind ik, maar het is eigenlijk meer een ‘levenswijze’. Vaak kun je ergens niet naartoe of bij zijn omdat het werk nou eenmaal altijd voorgaat. Vooral in het begin was dat voor familie en vrienden moeilijk te begrijpen en dat is logisch.
Nu weten ze niet beter, evenals ze intussen wel begrepen hebben dat mijn werk nou eenmaal mijn passie is. Het is een keuze die je maakt en daar moet je goed over nadenken. Als je er niet honderd procent achter staat, kun je er beter niet aan beginnen, dan houd je het ook niet vol.
Na een aantal jaar werd wel duidelijk dat ik niet meer alle uitvaarten alleen aankon. Het werden er echt teveel, zelfs voor een workaholic zoals ik was het niet meer bij te houden. Ik moest er toen echt aan geloven, ik moest werk uit handen gaan geven en mensen in dienst nemen. Dat vond ik wel heel moeilijk, maar gelukkig ben ik de afgelopen jaren fijne mensen tegengekomen die het vak heel graag wilden leren.
Ik heb ze zelf opgeleid tot uitvaartverzorgster, dat werkt het beste. Ze leren op die manier het bedrijf en de wijze waarop ik werk precies kennen. Het zijn uiteraard verschillende mensen met een eigen karakter en inbreng, maar de werkwijze is bij ons allemaal hetzelfde. Ik ben erg trots op hen en blij dat ze ons bedrijf uitgekozen hebben om voor te werken, zij zijn intussen een groot deel van het ‘visitekaartje’. We zijn echt een team samen en hebben een goede band met elkaar. Dat is ook heel belangrijk want als dat niet zo is kun je als bedrijf niet goed functioneren. Ook de gastvrouwen die bij de uitvaart aanwezig zijn en mee begeleiden kies ik zorgvuldig uit. Zij hebben dan wel een kleiner aandeel in het geheel, maar daarom nog niet minder belangrijk. Je moet het toch sámen doen! In dit vak is het belangrijk om er voor de mensen te zijn. Nabestaanden bijstaan en begeleiden in een moeilijke periode, daar gaat het om”.